REUTERS

У канадській провінції Британська Колумбія в неділю розбився літак Snowbirds пілотажної групи Королівських військово-повітряних сил.

Аварія сталася в районі міста Камлупса, приблизно за 320 км від північного сходу міста Ванкувер. Про це повідомляє Reuters.

Цю інформацію підтвердили Повітряні сили країни. Як випливає з відео, знятого очевидцем, коли два одномоторних реактивних літаки команди Canadair Tutor піднімалися в небо, один з них швидко набрав висоту і впав на землю. Пілот катапультувався, а судно вибухнуло.

Відео дня

На фотографії, опублікованій телестанцією Kamloops CFJC, зафіксована пожежа у міському районі Броклхерст.

Читайте такожЗбиття літака МАУ: в Україні сподіваються, що Іран невідкладно розшифрує "чорні скриньки"

Щонайменше одна людина отримала поранення. За словами міністра охорони здоров'я Британської Колумбії Адріана Дікса, потерпілий доставлений в лікарню. Стан пілота невідомий.

Відзначається, що літаки команди Snowbirds вирушили в загальнонаціональний тур, щоб підняти людям настрій під час спалаху коронавірусу.

Це була друга катастрофа за участю Snowbirds за останній час. У жовтні минулого року один з літаків команди впав у безлюдному районі перед шоу в Атланті.

Як повідомляв раніше УНІАН, неподалік авіабази Еглін (США) під час тренувальних польотів розбився військовий винищувач F-22 Raptor.