HIMARS лякає російських окупантів / фото US Army

ЗСУ вже знищили 50 російських складів боєприпасів за допомогою реактивних систем залпового вогню HIMARS з моменту отримання озброєння минулого місяця. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков і наголосив, що високомобільні артилерійські та ракетні системи значно впливають на хід війни. Це обриває логістичні ланцюжки окупантів і позбавляє їх можливості вести активні бойові дії.

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, завдяки точним ударам з РСЗВ HIMARS в березні під Ізюмом росіяни в 10 разів менше обстрілюють позиції українських захисників.

Командир 93-ї бригади ЗСУ "Холодний Яр" Богдан Дмитрук пояснив, що обстрілів стало менше, тому що росіяни економлять боєприпаси, які через успішну роботу американських систем у них дуже швидко закінчуються.

Американські союзники передадуть Україні ще чотири додаткових системи HIMARS, протитанкове озброєння, запчастини. Глава комітету збройних сил палати представників США Адам Сміт заявив, що країна надасть Україні стільки установок HIMARS, скільки зможуть.

"Не факт, що в нашому арсеналі є саме 50 таких установок. Я думаю, зараз мета досягти кількості 25-30 ракетних установок залпового вогню. Це буде поєднання HIMARS і декількох систем MLRS з Великобрітанії та інших країн. Ми будемо намагатися надати так багато, як зможемо", - зазначав Сміт.

Україна отримала і вже стала застосовувати німецькі САУ PzH 2000. Німеччина та Нідерланди передали Україні 12 артустановок цього типу машин.

НАТО надасть Україні сотні переносних комплексів для протидії безпілотникам, також Альянс буде максимально сприяти переходу нашої країни на сучасне озброєння.

Нещодавно на озброєння української армії надійшли перші три самохідні зенітні установки Gepard, обіцяні Німеччиною. Всього Україна очікує 15 зеніток, також Німеччина передала Україні РСЗВ MARS 2 і три додаткових САУ PzH 2000. Від Польщі вже надійшли бойові танки РТ-91, їхня кількість не розголошується.

Словаччина готова розглянути питання про надання Україні 11 винищувачів МіГ-29, цілком ймовірно, їх зможуть передати на озброєння української армії вже до кінця серпня.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що очікується поставка 15 комплексів Gepard, три з яких вже заїхали в Україну і надійшли в розпорядження ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: