Місто Дума, Східна Гута / REUTERS

Невеликі групи ісламістських бойовиків почали залишати оточений сирійськими урядовими силами підконтрольний повстанцям анклав Східна Гута, неподалік Дамаска.

Сирійське державне телебачення 9 березня показало відео, на якому близько десяти бійців зі своїми родинами прибувають до пропускного пункту Аль-Вафідін і сідають в автобус, передає Радіо Свобода.

Читайте такожВ ООН заявили про обстріл гумконвою для оточеної військами Асада і ЗС РФ Східної Гути

Відео дня

Угруповання «Джейш аль-Іслам» («Армія Ісламу»), найбільша з кількох груп бойовиків у Східній Гуті, заявило, що представників джигадистського угруповання «Хаят Тахрір аш-Шам» евакуюють до північної провінції Ідліб.

За повідомленням, рішення про евакуацію ухвалили на консультаціях з ООН, кількома неназваними міжнародними сторонами і громадянськими лідерами зі Східної Гути.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією державних сирійських ЗМІ і правозахисників, сирійські урядові війська 7 березня взяли під контроль більше половини території району Східна Гута, таким чином розділивши навпіл територію, контрольовану повстанцями.

У середині лютого 2018 року армія президента Сирії Башара Асада розпочала бомбардування позицій повстанців у регіоні, в результаті яких, за даними Сирійської наглядової ради з прав людини, загинуло понад 930 мирних жителів. Представники неурядової організації "Лікарі без кордонів" повідомляють про більш ніж тисячу загиблих.