Ілюстрація / REUTERS

Влада США має намір продовжувати чинити тиск на Росію за те, що вона дестабілізує ситуацію в Україні.

Про це в ході засідання Атлантичної ради заявила заступник міністра фінансів США Сігал Манделкер, передає РБК.

Читайте такожМінфін США введе нові санкції проти Росії протягом тижня

Відео дня

"Ми також дуже сфокусовані на тому, щоб продовжувати чинити тиск на Росію за анексію Криму, корупцію, за те, що вона дестабілізує ситуацію в Україні, втручається у вибори, порушує права людини", - сказала вона.

Заступник глави Мінфіну США наголосила, що станом на сьогоднішній день, чинна адміністрація наклала санкції на 100 осіб та організацій з Росії й України. І це, за словами Манделкер, є лише частина тих зусиль, які Мінфін США приймає проти Росії.

Вона також нагадала "кремлівську доповідь" - список із російських політиків вищого рангу, голів держкомпаній, бізнесменів і олігархів, який в кінці січня Мінфін представив Конгресу. За словами заступника голови Мінфіну, цей список і проведений американським відомством аналіз використовується для підготовки майбутніх адресних санкцій".

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів США представило так звану "кремлівську доповідь" - список наближених до президента РФ Володимира Путіна осіб, проти яких можуть бути введені санкції. У списку - 210 осіб.

Серед них всі члени уряду Росії, співробітники адміністрації Путіна, "інші високопоставлені політичні лідери" й олігархи.

У Мінфіні США роз'яснили, що оприлюднена "кремлівська доповідь" не є санкційним списком.

У той же час міністр фінансів США Стівен Мнучин заявив, що Адміністрація президента Дональда Трампа введе фінансові санкції щодо десятків заможних росіян через два-три місяці, незважаючи на відмову президента США зробити це у відведений Конгресом термін.