Місто Дума, Східна Гута / REUTERS

У МЗС Франції вважають "досить ймовірним" зникнення доказів про застосування хімічної зброї в Думі ще до прибуття туди експертів Організації щодо заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Читайте такожУ Трампа підтвердили розробку нових санкцій проти Росії

Як передає Радіо Свобода, такий коментар Міністерства закордонних справ Франції з'явився у вівторок, 17 квітня. В Парижі заявили, що Думу повністю контролюють збройні сили Росії і Сирії, і експерти ОЗХЗ туди досі не допущені. Представники Організації щодо заборони хімічної зброї прибули у Сирію 14 квітня.

Відео дня

У російському представництві в ОЗХЗ заявили, що експертів допустять в місто тільки в середу – через "проблеми з безпекою". Тим часом сирійські державні ЗМІ у вівторок оголосили про те, що експерти ОЗХЗ прибули в Думу, повідомляє RFI.

Раніше у вівторок міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що Сирія, за наявними даними, надалі не зможе виробляти хімічну зброю – після ракетних ударів союзників по трьох об'єктах сирійського режиму. Міністр, проте, попередив, що якщо будуть нові хімічні атаки, Франція та її союзники знову завдадуть ударів.