REUTERS

Про це президент Польщі Броніслав Коморовський заявив в інтерв’ю чеському інформаційному телеканалові ČT24, передає Радіо Свобода.

«Такої Росії я боюся», – сказав він.

«Росія – велика держава, яка може свої масштаби доводити різними шляхами. Я б хотів, і про це говорю щиро, щоб Росія це визначала модернізацією й економічним розвитком, здатністю співпрацювати зі сусідніми країнами», – сказав він.

Відео дня

Читайте такожКрим та Донбас залишаються частиною України - Коморовський

Коморовський нагадав, що Росія примирилась із тим, що членами Європейського союзу і НАТО стали Польща, Чехія, Угорщина, Словаччина, країни Балтії, хоча перед тим заявляла, що ніколи з цим не змириться. Відтак і «західні амбіції України» Росія мала б узяти до уваги, зауважив президент Польщі.

Він також вважає, що коли успішна Україна переконає російську громадськість у тому, що в Україні жити стає краще, то і Росія буде прагнути також цього досягти. «Тільки тоді відкриється можливість модернізувати російську державу. Тоді Росія стане іншою», – вважає він.

Також у неділю президент Польщі брав участь у саміті «Вишеградської групи», на який запросили і президента України Петра Порошенка.