REUTERS

Реакція північнокорейської сторони на заяву віце-президента США Майка Пенса про відносини Пхеньяну та Вашингтона стала «останньою краплею», що змусила Дональда Трампа скасувати зустріч з північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву неназваного посадовця Білого дому.

Читайте такожКНДР закрила свій ядерний полігон, підірвавши тунелі для випробувань

Відео дня

Відзначається, що Пенс в ефірі телеканалу Fox News допустив, що відносини між США і КНДР можуть розвиватися за «лівійською моделлю», якщо компроміс в питанні ядерного роззброєння Пхеньяну не буде знайдено.

Заступник міністра закордонних справ КНДР, у свою чергу, назвав заяву Пенса «дурною», і запропонував "проводити або саміт, або демонстрацію ядерних сил".

Після цієї реакції в Білому домі відбулася нарада, на якій високопоставлені особи вирішили скасувати зустріч.

Ще один чиновник в адміністрації Трампа розповів, що причиною скасування саміту стала фактична погроза ядерним конфліктом з боку Пхеньяну.

«Північні корейці буквально погрожували ядерною війною в заяві, оприлюдненій минулої ночі. Жоден саміт не може бути успішним за таких обставин», –зазначив він.

У Білому домі все ж допускають можливість переговорів з КНДР, але вказують, що для цього вона повинна, як мінімум, змінити свою риторику.

Нагадаємо, Президент США Дональд Трамп скасував зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, заплановану на 12 червня в Сінгапурі. Відмову від проведення саміту президент США пояснив відкритою ворожістю, виявлену Кім Чен Ином в його нещодавніх заявах на адресу Вашингтона.

На саміті повинні були обговорюватися умови денукліаризації Північної Кореї.