Придбати марихуану можна виключно за рецептом / фото newsru.co.il

У Великобританії з 1 листопада дозволена купівля та вживання марихуани в медичних цілях у Англії, Шотландії і Уельсі. Придбати марихуану можна виключно за рецептом.

Лікарі зможуть виписувати такі рецепти лише в суворо визначених випадках, коли інші препарати неефективні. Про це повідомляє DW.

В Британії будуть запропоновані безкоштовні інтернет-курси, щоб пояснити лікарям, в яких випадках припустимо виписувати медичну марихуану. Королівська колегія медиків не рекомендує прописувати препарати на базі канабісу для знеболювання.

Відео дня

Читайте такожКанада повністю легалізувала марихуану

У двох країнах - у Канаді та Уругваї - вже дозволено вживання марихуану і в медичних, і в рекреаційних цілях. Медична марихуана також легальна майже в 30 американських штатах, у 10 штатах допустимо застосування марихуани в рекреаційних цілях.

За даними ООН, Великобританія є найбільшим у світі виробником канабісу для медичних і наукових цілей. Компанія GW Pharmaceuticals Plc, що базується в Кембріджі, щорічно вирощує близько 20 тонн конопель у парниках площею з футбольне поле.