Знаменита біографічна стрічка "Богемна рапсодія", яка розповідала про життя і творчість соліста гурту Queen Фредді Мерк’юрі, зібрала у прокаті понад 608 мільйонів доларів. Таким чином, вона стала найуспішнішою музичною стрічкою в історії кіно. Про це повідомляють на Deadline.

Читайте такожBohemian Rhapsody названа найбільш популярною піснею 20 століття

Раніше рекордсменом у даній категорії був фільм "Найвеличніший шоумен" режисера Майкла Грейсі, який у світовому прокаті зібрав більше 430 мільйонів доларів. Але музична американо-британська стрічка "Богемна рапсодія" Браяна Сінгера перевершила всі очікування – станом на 13 грудня, світові касові збори перевищували 608 мільйонів доларів.

У біографічному мюзиклі йдеться про життя легендарного гурту Queen від початку його заснування до виступу на концерті Live Aid в 1985 році. Зокрема робиться головний акцент на творчості та особистому житті​ знаменитого фронтмена гурту Queen Фредді Мерк'юрі. Головну роль соліста групи виконав американський актор єгипетського походження Рамі Малек. Інші ролі у фільмі також виконали такі актори, як Бен Харді ("Люди Ікс: Апокаліпсис"), Гвілим Лі, Джозеф Маццелло та інші.