Обвинувачення президенту можуть висунути після позбавлення його посади / фото з відкритих джерел

Конгресмени від Демократичної партії США очікують підсумків розслідування комісії спецпрокурора США Роберта Мюллера, після чого ухвалюватимуть рішення щодо початку процедури імпічменту президента Дональда Трампа.

Читайте також"Шатдаун в США": Трамп і демократи не досягли компромісу

Про це 3 січня заявила кандидат на посаду спікера палати представників від демократичної партії Ненсі Пелосі в інтерв'ю телеканалу NBC

Відео дня

За словами Пелосі, конгресменам не слід відправляти президента у відставку з політичної причини, але політика не може бути приводом для відмови від цього процесу.

Доандидат у спікери додала, що обвинувачення президенту можуть висунути після позбавлення його посади. Пелосі зазначила, що дуже складно мати справу з главою держави, який виступає проти фактів і правди. Однак ситуація може покращитися, тому що Трампу доведеться зіткнутися з палатою представників, яку контролюють демократи.

Представник Білого дому Кельянн Конвей заявила, що Трампа не турбує можливий імпічмент.

NBC зазначає, що в разі схвалення палатою представників США імпічменту президента, питання розглядатиме сенат США, який контролюють республіканці. Тому домогтися відставки Трампа буде непросто.