Дональд Трамп / фото УНІАН

Президент США Дональд Трамп має намір у четвер відвідати кордон Сполучених Штатів з Мексикою - на тлі суперечок адміністрації з демократами в Конгресі про будівництво прикордонної стіни. Розбіжності з цього питання призвели до "шатдауну" - часткового закриття федеральних урядових установ через відсутність затвердженого бюджету.

Читайте такожТрамп пригрозивши, що "шатдаун" у США може тривати багато місяців

Про майбутню поїздку Трампа повідомила його прес-секретар Сара Сардерс, передає Радіо Свобода. За її словами, президент має намір зустрітися з тими, хто несе службу "на передовій лінії". Ситуацію на південному кордоні - у зв'язку з напливом біженців - Сандерс охарактеризувала як "гуманітарна криза" і "криза національної безпеки".

Відео дня

Ті ж визначення використовував сам Трамп, проанонсировав в твіттері своє звернення до нації про ситуацію на кордоні. Воно відбудеться ввечері у вівторок.

Раніше в пресі з посиланнями на джерела в Білому домі з'явилися повідомлення, що Трамп може оголосити режим надзвичайної ситуації і виділити кошти на будівництво стіни в обхід Конгресу.

Зведення стіни на кордоні з Мексикою - одна з передвиборчих обіцянок Трампа. Напередодні в твіттері президент написав, що стіна не обов'язково повинна бути бетонною, вона може бути споруджена зі сталі.

Демократи, які контролюють Палату представників Конгресу, виступають проти виділення коштів на будівництво стіни, стверджуючи, що її спорудження "аморально" і, крім того, не допоможе боротьбі з нелегальною міграцією. Трамп, у свою чергу, заперечує проти проектів бюджету, які не передбачають будівництва стіни. "Шатдаун" триває з 22 грудня.