Кадиров / fedpress.ru

Про це повідомив член Ради з прав людини при президенті Росії Ігор Каляпін, який звернувся до правоохоронних органів із проханням проаналізувати слова Кадирова, передає Російська служба BBC.

Як сказано у відповіді відомства, яку отримав правозахисник, Кадиров не закликав ні до яких злочинів, а лише висловив думку про негативні наслідки, які можуть настати щодо родичів осіб, які беруть участь у незаконних військових формуваннях, якщо буде підтверджена інформація про їхню підтримку злочинної діяльності".

Читайте такожНємцов про погрози Кадирова: Ходорковському варто завести охорону

Відео дня

"Тобто, виходить, ось це ось "Офіційно заявляю... сім'я бойовика буде негайно виселена, а будинок знесений разом із фундаментом" - це, за оцінкою прокурора, "думка про негативні наслідки, які можуть настати щодо родичів осіб?", - запитує Каляпін.

Голова "Комітету проти тортур" Ігор Каляпін 9 грудня звернувся у Генеральну прокуратуру і Слідчий комітет із проханням вжити заходів у зв'язку із заявами Кадирова і порушити справу про перевищення посадових повноважень.

Читайте такожКадиров погрожує головреду "Еха Москви" - не сподобалося опитування про карикатури

У відповідь Кадиров написав в Instagram: "Якийсь Каляпін став на захист бандитів та їхніх родичів. У Чечні захистом прав людини займаюся я".

Кадиров додав також, що підозрює правозахисника у пособництві тероризму: "У компетентних органів є інформація, що гроші західних спецслужб від Ахмада Умарова передала бандитам людина на прізвище Каляпін, - написав Кадиров в Instagram. - Треба перевірити, чи не про цього Каляпіна йде мова. А якщо підтвердиться, запитати з нього".

У ніч на 4 грудня у Грозний прорвалася група озброєних людей, які влаштували у центрі столиці Чечні бої зі співробітниками силових структур. Жертвами нападу на Грозний стали не менше 10 співробітників правоохоронних органів. Відповідальність за напад узяло на себе угрупування "Імарат Кавказ".

Читайте такожУ Чечні знесли вже 15 будинків родичів ополченців - правозахисники

Після нападу повстанців голова чеченської республіки Рамзан Кадиров сказав, що пройшли ті часи, коли батьки не відповідають за вчинки дітей. Наступного дня після слів Кадирова у Грозному згоріли декілька будинків, що, імовірно, належали родичам бойовиків, які брали участь у нападі на Грозний.

13 грудня у Грозному згорів офіс Комітету проти тортур. Правозахисники впевнені, що офіс підпалили.

Раніше УНІАН повідомляв, що Кадиров на відкритті Будинку преси у Грозному назвав повстанців "послідками суспільства".