Мер міста перебуває у критичному стані \ фото Zaxid.net

Мер польського міста Гданськ Павел Адамович, якого поранили ножем під час благодійного концерту, знаходиться в критичному стані.

Читайте такожНапад на мера Гданська: у поліції розповіли про зловмисника

За час операції, яка тривала п'ять годин, меру перелили 41 порцію крові, передає Бі-бі-сі. "Він знаходиться у дуже важкому стані. У найближчі години все стане зрозуміло", - сказав хірург Клінічного центру медичного університету Томаш Стефаняк, який оперував мера.

Відео дня

За словами лікарів, у 53-річного Адамовича рана серця, крім того пошкоджені органи черевної порожнини.

Як повідомляв УНІАН, увечері в неділю невідомий чоловік вибіг на сцену в розпал концерту і на очах у сотень людей кілька разів ударив політика ножем. Він кричав зі сцени, що його незаконно засудили і катували у в'язниці.

Поліція затримала підозрюваного в нападі - 27-річного місцевого жителя, який нещодавно вийшов з в'язниці.

Поліцейські намагаються з'ясувати, як зловмиснику вдалося так близько підійти до мера під час концерту. За деякими даними, нападник скористався журналістським посвідченням, щоб потрапити на сцену.

На аматорських відеокадрах видно, як після нападу чоловік кілька секунд ходив по сцені з піднятими руками, після чого взяв мікрофон і сказав, що сидів у в'язниці, і що він невинний.

Він також прокричав: "Адамович помер" і додав, що у в'язниці зазнав катувань.

За його словами, він потрапив у в'язницю при колишньому уряді, коли правлячою партією була "Громадянська платформа", де в минулому був і Адамович.

Адамович керує Гданськом 20 років. На місцевих виборах 2018 року він отримав 65% голосів. Будучи ліберальним політиком, він виступає за права меншин.

Міністр внутрішніх справ Польщі Йоахім Брудзиньский назвав напад "актом нез'ясовного варварства".