Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що проведення парламентських виборів зараз є гіршим сценарієм, який призведе до перенесення Brexit.

Про це повідомляє "Новое время" із посиланням на Reuters.

"Я вважаю вибори найгіршим з того, що ми зараз можемо зробити. Вони поглиблять розкол у той час, коли ми будемо мати потребу в єдності. Вони приведуть до хаосу, коли нам потрібна впевненість. Вони приведуть до затримки, тоді як нам потрібно рухатися вперед" , - сказала Мей, виступаючи у парламенті.

Відео дня

Мей висловила впевненість у тому, що її уряду вдасться вистояти у голосуванні за вотум недовіри до її уряду, яке ініціював лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін після провального голосування у британському парламенті щодо угоди про Brexit.

Якщо вотум недовіри підтримають, у парламенту буде два тижні, щоб сформувати новий уряд, або проголосувати за "відновлення довіри" до команди Мей. Якщо цього не станеться, у Великій Британії будуть оголошені нові парламентські вибори.

Читайте такожВлада Британії готується відкласти Brexit

У вівторок, 15 січня британський парламент не підтримав угоду про вихід Великої Британії з ЄС. 

Парламент повинен був провести голосування по угоді про Brexit ще 11 грудня 2018 року, але Тереза Мей вирішила його скасувати через недостатню підтримку з боку депутатів. Основним проблемним моментом для Лондона залишається питання про кордон між Великою Британією та Ірландією (входить до складу ЄС) після Brexit.

Лідери 27 країн-членів ЄС підтримали угоду про вихід Великої Британії з блоку. Глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер назвав угоду по виходу Великої Британії з ЄС "кращою" угодою, на яку Лондон міг би розраховувати.

Остаточний вихід Великої Британії з Євросоюзу запланований на 29 березня 2019 року. Після цього починається 21-місячний перехідний період - до кінця 2020 року. Перехідний період може бути продовжений лише один раз, проте поки невідомо, якою може бути його максимальна тривалість.

23 червня 2016 року британці на референдумі сказали "ні" збереженню членства Великої Британії у складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти - 48%.