На виборах Мадуро набрав близько 70% голосів виборців / фото Kremlin.ru

Росія вже визнала законним президентом Венесуели Ніколаса Мадуро і не змінить рішення.

Про це в середу, 23 січня, повідомив РІА Новини заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Андрій Клімов.

Читайте такожРеволюція у Венесуелі: що відомо про тимчасового президента країни Гуайдо

Відео дня

«(Віце-спікер Совфеда Ільяс) Умаханов був на інавгурації (Мадуро), передавав вітання. Нічого змінюватися у позиції не буде», - зазначив сенатор.

Нагадаємо, у Венесуелі, 10 січня, відбулася інавгурація президента Ніколаса Мадуро. Він став президентом країни вже вдруге, після виборів 20 травня 2018 року. ЦВК Венесуели оголосила про перемогу чинного президента, який набрав близько 70% голосів виборців. Таким чином, Мадуро забезпечив собі перебування на посаді президента Венесуели до 2025 року.

Це поклало початок масовим заворушенням і спробі зміни влади в країні. Події почали розвиватися стрімко: лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе президентом Венесуели, Національна асамблея оголосила Гуайдо виконуючим обов'язки президента країни.

США відразу ж визнали легітимність Гуайдо. Ніколас Мадуро у відповідь заявив про розрив дипломатичних відносин з США. Він дав американським дипломатам 72 години, щоб покинути країну.