Ніколас Мадуро / фото flickr

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив про закриття посольства в Сполучених Штатах після того, як Вашингтон відмовився визнати його "легітимним" президентом і підтримав опозицію.

Це оголошення він зробив у четвер, 24 січня, на наступний день після розриву дипломатичних відносин з США, передає Reuters.

У своєму виступі Мадуро наголосив, що згоден із пропозицією Мексики і Уругваю почати переговори з опозицією для розв'язання політичної кризи. 

Відео дня

Нагадаємо, що 23 січня спікер опозиційної Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо склав присягу "виконуючого обов'язки президента".

Президент США Дональд Трамп відразу ж заявив, що визнає лідера опозиції Венесуели "тимчасовим президентом". Вашингтон заявив про готовність надати народу Венесуели гуманітарну допомогу. Водночас президент РФ Володимир Путін особисто висловив президенту Ніколасу Мадуро свою підтримку.

Читайте такожСША виділять понад $20 мільйонів на гуманітарну допомогу для народу Венесуели

У відповідь Ніколас Мадуро оголосив про розрив дипломатичних відносин з США і дав американським дипломатам 72 години, щоб покинути країну.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що у Мадуро немає повноважень для розриву дипвідносин з Вашингтоном. США будуть підтримувати дипвідносини з Венесуелою через уряд глави Національної асамблеї Хуана Гуайдо.

Тим часом міністр оборони Венесуели Володимир Падріні і військові підтримали Мадуро, звинувативши опозицію в держперевороті.