Біньямін Нетаньяху визнав Гуайдо новим президентом Венесуели / фото УНІАН

Ізраїль офіційно визнав лідера венесуельської опозиції, голову Національної асамблеї Хуана Гуайдо президентом країни.

Про це у неділю, 27 січня, оголосив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, передає Deutsche Welle.

В онлайн-відео він заявив, що Ізраїль приєднується до Сполучених Штатів Америки, Канади та багатьох південноамериканських країн "у визнанні нового керівництва у Венесуелі".

Відео дня

Тим часом президент Венесуели Ніколас Мадуро відкинув вимогу європейських держав протягом восьми днів оголосити у країні нові вибори.

"Вони повинні зняти цей ультиматум. Ніхто не може ставити нам ультиматум", - заявив Мадуро в неділю в інтерв'ю телеканалу CNN Turk.

Він додав, що Венесуела не прив'язана до Європи, назвавши ультиматум європейських країн "цілковитим нахабством" та "помилкою".

Мадуро також обвинуватив Хуана Гуайдо у "порушенні конституції", а Вашингтон - у "спробі державного перевороту".

"Все, що відбувається, пов'язано з Америкою. Вони нападають на нас, і вони думають, що Венесуела - це їхній сад на задньому дворі", - сказав Мадуро. Він додав, що "відкритий до діалогу", але зустрічі з президентом США Дональдом Трампом не буде.

Читайте також"Брате, тримайся": Ердоган підтримав президента Венесуели Мадуро

Як повідомляв УНІАН, 10 січня Мадуро вступив на посаду президента Венесуели після переобрання на другий термін.

США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади, який призвів цю країну до гуманітарної кризи. 21 січня у столиці країни Каракасі група військових зажадала усунути президента від влади і закликала громадян країни приєднатися до акцій протесту.

23 січня лідер опозиції Венесуели Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язки глави держави. Мадуро назвав це державним переворотом, організованим Вашингтоном, й оголосив про розрив дипломатичних відносин зі США.

Мадуро заявив, що не має наміру залишати посаду президента Венесуели до закінчення терміну повноважень у 2025 році.

За час акцій протесту після переобрання на другий термін президента Ніколаса Мадуро кількість затриманих серед протестувальників склала близько 500 осіб.