Захід міг би всерйоз нанести удар по російських фінансів / фото УНІАН

Відомий економіст і політолог, директор "Інституту трансформації суспільства" Олег Соскін розповів про варіанти упокорення Росії країнами Заходу.

На його думку, одним із найбільш дієвих заходів могло б стати припинення будівництва "Північного потоку-2", пише "Главред".

"Мабуть, це найважливіше стратегічне рішення, яке повинно бути прийнято Заходом. Цей проект потрібно негайно зупинити. І те, що США у цьому питанні виявляють таку послідовність і наполегливість, дуже добре. Необхідно створити союз країн – Україна, Польща, країни Балтії, США, Великобританія, який би щохвилини вів діяльність, на ліквідацію даного проекту. Сполучені Штати абсолютно правильно заявили, що введуть санкції проти всіх компаній, які беруть участь у будівництві цього трубопроводу", - висловився експерт.

Відео дня

Крім того, Соскін припускає, що Захід міг би нанести удар по російських фінансах.

Читайте такожПутін влаштував свято на кладовищі і розлютив росіян своєю ганебною поведінкою (відео)

"Друге, що міг би зробити Захід – відключити Росію від системи SWIFT. Якщо Російська Федерація буде відключена від SWIFT, то вся російська економіка звалиться протягом двох-трьох тижнів. У неї немає ніяких каналів, щоб створити альтернативну модель існування своєї економіки. За рахунок свого внутрішнього потенціалу Росія жити не зможе. Це довів вже Радянський Союз, а Росія набагато менше Радянського Союзу", - вважає експерт. В кінцевому підсумку, як думає Соскін, саме натиск країн Заходу може привести Росію до розпаду."У підсумку, Російська Федерація швидше розвалиться на шматки, а Путіна повалений або свої ж подушкою придушать, як Гітлер придушив Гінзбурга, коли хотів захопити владу", - підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше Соскін спрогнозував крах Путіна.