Уряд Венесуели почав розпродавати золоті запаси 26 січня / фото flickr.com/photos/bullionvault

Влада Венесуели відклала відправку 20 тонн золота за кордон.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело, вартість цієї партії золота оцінюється в 850 мільйонів доларів, передає Дождь.

Золоті злитки вже були зважені та упаковані, однак не залишили сховище Центрального банку країни.

Відео дня

У четвер, 31 січня, американський сенатор Марко Рубін заявив, що покупцем весесуельского золота виступає Noor Capital з Об'єднаних Арабських Еміратів. Він попередив компанію, а також перевізника, який буде доставляти золото, що всі вони потраплять під санкції США у разі проведення операції.

Раніше помічник президента США Джон Болтон порадив банкірам, брокерам і посередникам не торгувати золотом, нафтою та іншими венесуельськими товарами, які були вкрадені у народу Венесуели мафією Мадуро.

Читайте такожРадник Трампа побажав Мадуро життя на красивому пляжі далеко від Венесуели

Нагадаємо, 1 лютого Reuters повідомило про те, що уряд Венесуели планує продати ОАЕ загалом 29 тонн золота. За інформацією агентства, уряд Венесуели почав розпродавати золоті запаси 26 січня.

10 січня Ніколас Мадуро вступив на посаду президента Венесуели після переобрання на другий термін. США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади, який привів цю країну до гуманітарної кризи.

21 січня у столиці країни Каракасі група військових зажадала усунути президента від влади і закликала громадян країни приєднатися до акцій протесту.

23 січня лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язки глави держави. Мадуро назвав це державним переворотом, організованим Вашингтоном, і оголосив про розрив дипломатичних відносин з США.

Міністр оборони Венесуели Володимир Падріні Лопес заявив, що армія не визнає спікера парламенту Хуана Гуайдо президентом країни. Мадуро заявив, що не має наміру залишати посаду президента Венесуели до закінчення строку повноважень у 2025 році.