Ключова країна ЄС визнала Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели / фото twitter/jguaido

Канцлер Німеччини Анґела Меркель оголосила про визнання Німеччиною опозиціонера Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

Читайте такожРеволюція у Венесуелі: Гуайдо не виключив військового втручання США

Як повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на агентство dpa, відповідну заяву Меркель зробила в ході візиту до Японії.

Відео дня

"До вчора не було оголошено про проведення нових вільних виборів. А тому зараз Гуайдо є особою, з якою ми про це розмовлятимемо і від якої ми очікуємо, що вона якнайшвидше ініціює виборчий процес", - вказала канцлер.

За її словами, з точки зору Берліна та багатьох європейських партнерів Гуайдо є "легітимним тимчасовим президентом" для виконання цього завдання.

Раніше президент Франції, керівники урядів Іспанії та Австрії, міністри закордонних справ Данії, Латвії та Великої Британії заявили про визнання лідера опозиції Венесуели Хуана Гуайдо тимчасовим виконувачем обов'язків президента цієї країни.

Як повідомляв УНІАН, 10 січня Ніколас Мадуро вступив на посаду президента Венесуели після переобрання на другий термін. США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади, який привів цю країну до гуманітарної кризи. 21 січня в столиці країни Каракасі група військових поставила вимогу усунути президента від влади і закликала громадян країни приєднатися до акцій протесту.

23 січня лідер опозиції Гуайдо проголосив себе виконувачем обов'язків глави держави. Мадуро назвав це державним переворотом, організованим Вашингтоном, і оголосив про розрив дипломатичних відносин із США. Він заявив, що не має наміру залишати пост президента Венесуели до закінчення терміну повноважень у 2025 році.