Трамп розповів, як змінилися військові витрати у країнах НАТО за останні роки / фото УНІАН

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявляє, що за останні роки країни-члени Організації північноатлантичного договору (НАТО) збільшили витрати на оборону на більше ніж 100 мільярдів доларів.

Читайте такожТрамп: соціалізм Мадуро перетворив багату Венесуелу на "країну жалюгідного зубожіння і відчаю"

Про це глава Білого дому повідомив під час другого щорічного виступу з промовою «Про стан держави» (State of the Union) перед обома палатами Конгресу США.

Відео дня

"За останні два роки ми почали повністю відновлювати армію Сполучених Штатів за допомогою 700 мільярдів доларів минулого року і 716 мільярдів цього року", - наголосив Трамп.

Також він сказав, що Сполучені Штати намагаються переконати інші країни "платити справедливу частку".

"Впродовж багатьох років наші друзі-члени НАТО відносилися дуже несправедливо до Сполучених Штатів, але тепер за останні декілька років ми забезпечили більше ніж 100 мільярдів доларів збільшення на оборонні витрати від наших союзників з НАТО", - заявив Трамп.

Як повідомляв УНІАН, на саміті НАТО у 2014 році в Ньюпорті (Вельс) голови держав і урядів країн-членів Альянсу погодилися припинити скорочення витрат на оборону і впродовж 10 років, до 2024 року, витрачати на оборону не менше 2%.