Ілюстрація / REUTERS

У Європейському Союзі мають намір влітку розпочати переговори про вступ з майбутньою Республікою Північна Македонія.

Про це у мікроблозі Twitter повідомила Аннемарі Хубер, яка є радником зі стратегічних комунікацій Комісара Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнеса Гана.

"Історичний день. Відтепер повним ходом рухаємось до успішного започаткування переговорів про вступ влітку цього року", - заявила вона.

Відео дня

Також вона послалася на слова македонського міністра закордонних справ Ніколи Дімітрова, який сказав, що "на Західних Балканах можливі дива".

Читайте такожПосли країн-членів НАТО підписали протокол про вступ Північної Македонії до Альянсу

Хубер додала, що це можливо при наявності лідерства та рішучості.

Як повідомляв УНАІН, раніше Афіни і Скоп'є ратифікували історичну угоду про нову назву Македонії – Республіка Північна Македонія, яка поставила крапку у 27-річній суперечці, що блокувала намір Скоп'є приєднатися до НАТО та ЄС.

Сьогодні, 6 лютого, міністр закордонних справ Нікола Дімітров заявив, що нова назва країни остаточно буде затверджена впродовж найближчого часу, як тільки зміни до Конституції набудуть чинності.

Також у середу постійні представники усіх 29 країн-членів НАТО підписали протокол про вступ Республіки Північна Македонія до Альянсу у майбутньому. Відтепер парламенти усіх країн-членів НАТО мають ратифікувати цей протокол.