Як зазначив Путін, Росія не зацікавлена в конфронтації з таким глобальним державою як США / УНІАН

Президент Росії Володимир Путін звинуватив США в ігноруванні "законних інтересів" РФ і пригрозив "перспективними системами зброї".

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, у щорічному посланні до Федеральних зборів Росії Путін заявив: "Останніми роками США проводять на російському напрямку політику, яку можна назвати недружньою. Законні інтереси Росії ігноруються, постійно організовуються різного роду антиросійські акції, абсолютно неспровоковано - хочу на цьому наголосити - з нашого боку, вводяться все нові й нові незаконні з точки зору міжнародного права санкції, практично повністю і в односторонньому порядку демонтується договірно-правова база, що склалася за останні десятиліття в міжнародній безпеці. При цьому Росію називають мало не головною загрозою для США".

Читайте також"Скрізь суне свій ніс": політолог розповів, що зможе зупинити Путіна

Відео дня

За його словами, "це неправда", оскільки Росія хоче мати повноцінні, рівноправні і дружні відносини зі США, а всі дії Москви в сфері безпеки є діями «виключно у відповідь», а отже, «носять охоронний характер».

Як зазначив Путін, Росія не зацікавлена в конфронтації з такою глобальною державою як США. "Схоже, наші партнери не помічають, як і якими темпами змінюється світ, куди він рухається. Вони продовжують свою руйнівну і явно хибну політику", - сказав Путін і додав, що це навряд чи відповідає інтересам самих США.

"Це не нам вирішувати. Бачимо, що маємо справу з діяльними і дуже талановитими людьми, проте серед правлячого класу США багато таких, хто надмірно захоплений ідей своєї винятковості і своєї переваги над рештою світу", - наголосив президент РФ.

"Це їхнє право - думати так, як вони хочуть, але рахувати вони ж вміють - вміють напевно. Нехай порахують дальність і швидкість наших перспективних систем зброї. Ми просимо тільки про це. Нехай спочатку порахують, а вже після цього приймають рішення, які можуть створити додаткові загрози для нашої країни", - сказав Путін.

Він запевнив, що будуть заходи у відповідь, а безпека Росії буде "безумовно забезпечена". Ці слова були зустрінуті бурхливими оплесками в залі Федеральних зборів.