Ілюстрація \ REUTERS

Уряд Великобританії вивчає можливість перенесення терміну виходу країни з Євросоюзу на два місяці.

Читайте такожУряд Великобританії заявив про готовність до нерегульованого "Брекзиту"

Як повідомляє газета The Telegraph, прем'єр-міністр Тереза Мей може попросити Євросоюз про відстрочку «Брекзиту», якщо до 13 березня британський парламент не схвалить проект угоди про умови виходу з ЄС, передає kommersant.

Відео дня

При цьому джерела The Guardian стверджують, що ЄС хоче відкласти «Брекзит» до 2021 року. Це "дозволить Великобританії і ЄС спланувати свої майбутні відносини", пояснює газета. Співрозмовники видання зазначають, що через бюджетні, процедурні і фінансові причини найдоцільніша була б відстрочка на 21 місяць.

Але для того, щоб відстрочка була дана, уряд Британії має її спочатку запросити. Однак, за даними газети, офіційний запит у канцелярію Дональда Туска не надходив, тому вище керівництво ЄС поки не розглядало можливі варіанти.

Парламент Великобританії не підтримує план уряду з виходу країни з ЄС, при цьому Євросоюз відмовляється вносити поправки у вже досягнуту угоду за умовами «Брекзиту». Британські парламентарії повинні повторно проголосувати за черговий варіант угоди до 12 березня.