Син жертви "Новачка" з Еймсбері звернувся до Путіна / REUTERS

Британець Еван Хоуп, мати якого загинула через отруєння російською отрутою «Новачок», відправив президенту РФ Володимиру Путіну листа, в якому закликав його видати Лондону двох підозрюваних.

Як повідомляє The Mirror, у своєму листі молодий чоловік вказав, що "біль ніколи не покине його та його сім'ю".

Читайте такожПлемінниця російського екс-шпигуна Скрипаля заявляє, що він помер

Відео дня

"Британська поліція вважає, що щонайменше два російських громадянина були причетні до її смерті, але судячи з усього, вони під захистом вашої держави", продовжив він.

Еван звернувся до Путіна з проханням про те, щоб підозрюваних росіян допитали британські правоохоронці.

У коментарі журналістам молодий чоловік заявив, що «Путін має відмовитися від цих вбивць, щоб його сім'я нарешті змогла домогтися справедливості».

Як повідомляв УНІАН, 30 червня в місті Еймсбері, недалеко від Солсбері, де знайшли отруєними Сергія і Юлію Скрипалів, були виявлені без свідомості 44-річна Дон Стерджесс і 45-річний Чарлі Роулі. 9 липня жінка померла в лікарні, стан чоловіка залишався важким, проте 10 липня він прийшов до тями.

За даними поліції, постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Британська поліція займається розслідуванням інциденту. Як і у випадку з отруєнням Скрипалів, Британія вважає винною Росію.

Нагадаємо, 5 вересня поліція Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні Сергія та Юлії Скрипалів. За даними британських правоохоронців, ними є співробітники російської військової розвідки Олександр Петров (Мішкін) і Руслан Боширов (Чепіга).