82-річний президент, після лікування у Швейцарії, 10 березня повернувся на батьківщину / фото radioalgerie.dz

Президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка оголосив про перенесення виборів глави держави.

Як повідомляє Радіо Свобода, також він заявив про своє рішення не брати участі в них як кандидат на п'ятий президентський термін.

Читайте такожВ Алжирі під час протестів проти президента постраждали понад 200 осіб, 195 затримано (фото)

Відео дня

82-річний президент, після двотижневого лікування у Швейцарії, 10 березня повернувся на батьківщину.

«П'ятого терміну не буде. Для мене ніколи таке питання не стояло. З огляду на стан мого здоров'я і мій вік, мій останній обов'язок перед алжирським народом завжди полягав у підтримці будівництва фундаменту нової Республіки», - наголосив президент у заяві, опублікованій у понеділка.

Як повідомляв УНІАН, масові протести в Алжирі, які тривають вже кілька тижнів, почалися після того, як президент Бутефліка заявив про намір балотуватися на новий термін. Чинний президент очолює Алжир 20 років. Він чотири рази обирався на цю посаду.

Нещодавно Бутефліці виповнилося 82 роки. Політик після інсульту з 2013 року прикутий до інвалідного візка. Бутефліка рідко з'являється на публіці.

Чергові президентські вибори в Алжирі мали відбутися 18 квітня 2019 року. Багато алжирців вважають, що поганий стан здоров'я не дозволяє чинному президенту керувати країною. Критики називають Бутефліку маріонеткою в руках військових, сімейних кланів і впливових представників великого бізнесу.