Джо Байден \ REUTERS

Колишній віце-президент США Джо Байден таки вирішив балотуватися на президентських виборах у США 2020 року.

Читайте такожБайден прокоментував конфлікт Трампа з ФБР: це все, чого хоче Путін

Про це виданню The Hill розповів один із американських конгресменів-демократів, який спілкувався із Байденом напередодні, передає ТСН. "Я таки спробую", - сказав Байден депутату під час телефонної розмови, що він оцінив як підтвердження балотування.

Відео дня

За словами конгресмена, у цій розмові екс-віце-президент запропонував йому підхопити певні ідеї його президентської кампанії, а також підтримати на виборах. Байден також запропонував йому зустрітися особисто. Водночас, він не повідомив жодних деталей того, коли планує офіційного оголосити про своє балотування.

У самому офісі колишнього віце-президента запевняють, що він досі не ухвалив для себе це рішення. "Він не ухвалив остаточного рішення. Поки без змін (у його позиції – ред.)", - зазначив його речник Білл Руссо.

Варто зазначити, що 12 березня під час конференції Асоціації пожежників у Вашингтоні Байдена зустріли вигуками "Балотуйся, Джо, балотуйся", на що екс-віце-президент відповів: "Я ціную енергію, яку ви всі проявили, коли я піднявся тут (на сцену). Збережіть її трохи довше, вона мені може знадобитися через кілька тижнів. Будьте обережні з бажаннями".

Нагадаємо, у грудні 2018 року екс-віце-президент США Джо Байден заявив, що вважає себе "найкваліфікованішою людиною на посаду президента у країні" та запевняв, що поки не ухвалив рішення про участь в кампанії 2020 року.