Ілюстрація / REUTERS

Європейський парламент у середу ухвалив резолюцію, яка визнає Росію головним джерелом дезінформації в Європі, поряд з Китаєм, Іраном і Північною Кореєю.

Документ схвалили 489 голосами, проти виступили 148 депутатів, 30 утрималися, повідомляє Європейська правда з посиланням на прес-службу парламенту.

Європарламент рішуче засудив дедалі агресивніші дії Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї, "які прагнуть підірвати основи і принципи європейських демократій, а також суверенітет усіх країн Східного партнерства".

Відео дня

Читайте такожПрезидент Латвії закликав Європу до єдності для стримування російської агресії

Зважаючи на останні зусилля ЄС щодо протидії ворожій пропаганді третіх країн, депутати Європарламенту закликають держави-члени розглянути розробку надійної правової бази як на рівні ЄС, так і на міжнародному рівні, для подолання гібридних загроз.

У резолюції депутати закликають "підвищити обізнаність про російські кампанії з дезінформації, оскільки це є головним джерелом дезінформації в Європі".

Депутати Європарламенту закликають ЄС розширити свою оперативну група зі стратегічних комунікацій (East Stratcom Task Force), створену у 2015 році, у повноцінну структуру в рамках Європейської служби зовнішніх дій, щоб вирішити проблему з ворожою пропагандою Росії.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Європейському парламенті підтвердили можливість посилення залежності від поставок російського газу й наростання загрози для внутрішнього ринку ЄС у разі реалізації проекту «Північний потік-2».