Су-25 / REUTERS

Штурмовики Су-25 Військово-повітряних сил Росії повернулися в Сирію після річної відсутності в країні. На це вказують супутникові знімки, які зробила ізраїльська компанія Image Sat.  На них видно, як Москва нарощує повітряні сили й розбудовує інфраструктуру на своїй авіабазі «Хмеімім».

Ізраїльська компанія допускає, що це може бути результатом зростання напруги у відносинах Кремля з Анкарою через плани щодо Сирії. Окрім відправки в Сирію Су-25 Росія також будує на своїй авіабазі цехи з монтажу і демонтажу літаків. Це може вказувати на намір російської армії розмістити в близькосхідній країні значні сили повітряної підтримки.

Читайте такожРосія завдала авіаудару по житлових районах у Сирії

Відео дня

«Зміцнення позицій російських сил повітряної підтримки вказують на російські наміри захопити північний регіон Сирії грубою силою разом з сирійською армією у тому випадку, якщо Туреччина вирішить втілити свої погрози захопити зону безпеки. Поведінка Росії на місцях посилає Туреччині сигнал про те, що вона «налаштована серйозно» у своєму бажанні лишити всю територію Сирії під сирійським суверенітетом, навіть ціною військової конфронтації з турецькою армією», - зазначають в Inage Sat.

Втім, в ізраїльській організації додають, що вважають маловірогідним початок реальної турецько-російської війни.