Касим-Жомарт Токаєв буде виконувати обов'язки президента Казахстану / фото УНІАН

Обов'язки президента Казахстану виконуватиме спікер сенату парламенту Касим-Жомарт Токаєв.

Про це заявив Нурсултан Назарбаєв, який склав із себе повноваження глави держави, у зверненні до нації, повідомляє РБК.

Читайте такожНазарбаєв відправив у відставку уряд Казахстану

Відео дня

Токаєву 66 років. Він є випускником МДІМВ. Працював у Міністерстві закордонних справ СРСР, згодом став главою МЗС Казахстану (1994-1999 і в 2002-2007 роках). З 1999 по 2002 рік був прем'єр-міністром. З 2013 року займає посаду голови сенату парламенту Казахстану. Протягом 13 років був президентом національної Федерації настільного тенісу.

Назарбаєв залишиться на чолі Ради безпеки Казахстану і партії «Нур Отан». Право довічно очолювати Радбез йому, як першому президентові країни, дає закон «Про Раду національної безпеки Республіки Казахстан».

Спікер верхньої палати парламенту за Конституцією Казахстану отримує повноваження президента на термін, що залишився в разі його дострокового звільнення з посади або смерті. У разі, якщо спікер не може прийняти ці обов'язки, вони переходять до голови мажилісу, наступним за ієрархією йде прем'єр-міністр.

Як повідомляв УНІАН, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв склав повноваження глави держави.

Нурсултану Назарбаєву 78 років. Президентом Казахстану він став 24 квітня 1990 року. У 2015 році він був переобраний на п'ятий президентський термін на дострокових виборах. На них він набрав 97,75% голосів виборців.