Петропавловську пропонується дати ім'я Абилай хана / rabstol.net

Заступник голови казахстанської демократичної партії Ак Жол Казбек Іса запропонував перейменувати ще три міста в Казахстані.

Про це в понеділок, 25 березня, повідомляє Tengrinews.kz.

Свою думку політик висловив на засіданні Загальнонаціональної коаліції демократичних сил Казахстан-2050 на підтримку перейменування столиці.

Відео дня

Читайте такожІсторичне рішення: Астану офіційно перейменували в Нурсултан

Він зазначив, що цей крок повинен дати старт і іншим перейменуванням.

"Давши ім'я Елбаси столиці Казахстану, ми повинні продовжити і приурочити до цієї події інші перейменування. Необхідно дати Петропавловську ім'я Абилай хана, якій свого часу встановив свою орду і зібрав всі три жуза воєдино. Необхідно дати Павлодару ім'я останнього хана казахів Кенесари, який боровся за незалежність свого народу. Необхідно дати Семею, який раніше називали Алаш, ім'я голови уряду Алашорди Аліхана Бокейханова", - сказав Іса.

Як повідомляв УНІАН, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про перейменування столиці держави Астани в Нур-Султан, на честь екс-президента Нурсултана Назарбаєва, який склав повноваження після 30 років правління.

Довідка УНІАН. Назарбаєв, який керує Казахстаном майже 30 років, 19 березня заявив про складання повноважень президента. Він довічно залишається головою Ради безпеки цієї держави, що передбачено законом, прийнятим парламентом Казахстану в 2018 році. Він також залишається головою правлячої партії «Нур-Отан». 20 березня спікер Сенату Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прийняв присягу президента країни.