Ілюстрація / REUTERS

Європейська комісія завершила підготовку до ймовірного виходу Британії з Євросоюзу без угоди. Про це йдеться в заяві Єврокомісії, опублікованій 29 березня.

"Brexit "без угоди" 12 квітня є тепер найвірогіднішим сценарієм. ЄС готувався до цього з грудня 2017 року і тепер повністю готовий. Переваги угоди [про вихід Великобританії з Євросоюзу], зокрема перехідний період, за жодних обставин не буде повторено у сценарії no deal. Галузевих міні-угод теж не розглядають", - ідеться в повідомленні.

Комісія висловила жаль, що Палата громад Британії втретє проголосувала проти угоди про Brexit. Відповідно до рішення Європейської ради від 22 березня, строк виходу Сполученого Королівства з ЄС продовжено до 12 квітня, повідомили в Єврокомісії.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Палата громад британського парламенту 29 березня провела чергові дебати щодо угоди про вихід Великобританії зі складу ЄC. В результаті обговорення депутати вже втретє відхилили підготовлену урядом угоду: проти проголосували 344 депутати, за - 286.