Ілюстрація / REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон обіцяє впродовж п’яти років відбудувати кафедральний собор Паризької Богоматері (Нотр-дам де Парі), який сильно постраждав внаслідок сильної пожежі.

Як повідомляє сайт телеканалу France 24, про це Макрон сказав під час телезвернення до французького народу.

Лідер французької держави закликав до єдності внаслідок пожежі у кафедральному соборі.

Відео дня

Читайте такожPolitico: Нотр-Дам у вогні став великим випробуванням для Макрона

“Ми відбудуємо Нотр-Дам навіть ще красивіше, і я хочу, аби це було завершено впродовж п’ять років. Ми можемо це зробити”, - наголосив Макрон.

“Саме від нас залежить, щоби перетворити цю катастрофу на можливість єднання, чітко відобразити, ким ми були і ким ми хочемо бути, та стати кращими, ніж зараз ми є. Від нас залежить знаходження основи для нашого національного проекту”, - заявив президент Франції.

Окремо повідомляється, що після пожежі в соборі було знайдено символ Франції у вигляді півня, який було встановлено на верхівку шпиля, що обрушився внаслідок пожежі.

Як повідомляв УНІАН, пожежа в соборі Паризької Богоматері спалахнула ввечері 15 квітня. В результаті пожежі обвалився шпиль собору. Структуру будівлі Нотр-Дам-Де Парі рятувальники змогли вберегти від повного знищення. Великі християнські реліквії Терновий Вінець і частина Хреста, з якого зняли Ісуса, також вдалося врятувати від вогню.

Сьогодні вранці, 16 квітня, пожежу в соборі Паризької Богоматері ліквідували.