Ісламісти пригрозили зірвати Євробачення 2019 / Facebook/Eurovision Song Contest

Угрупування «Палестинський ісламський джихад» пообіцяло зірвати пісенний конкурс «Євробачення 2019», який має стартувати в Ізраїлі вже через 10 днів.

Читайте такожЄвросоюз закликав припинити обстріли Ізраїлю з території сектора Газа

«Ми перешкодимо ворогові досягти успіху в проведенні будь-якого фестивалю, спрямованого на нанесення шкоди палестинському наративу», - цитує заяву бойовиків The Times of Israel.

Відео дня

В Ізраїлі, тим часом, запевняють, що ескалація збройного конфлікту між Ізраїлем і бойовиками Сектору Газа не вплине на проведення Євробачення.

Приготування до конкурсу тривають, як і було заплановано. В країну вже прибули перші делегації конкурсантів.

Нагадаємо, новий епізод конфлікту в регіоні почався в п'ятницю, 3 травня. За інформацією армії Ізраїлю, палестинський снайпер поранив двох ізраїльських бійців. Ізраїль у відповідь наніс авіаудар, вбивши двох бойовиків з ісламістського угруповання Хамас, яке контролює Сектор Гази.

4 травня з території сектора Гази по ізраїльських поселеннях було випущено понад 200 ракет. Більшість з них були перехоплені системою ПРО "Залізний купол". Дві людини отримали поранення, десятки тисяч людей евакуйовано у безпечну зону. У відповідь на ракетні обстріли Армія оборони Ізраїлю завдала серію ударів по об'єктах бойовиків у секторі Газа. ЦАХАЛ повідомив про ураження 120 цілей, знищення підземного тунелю і ліквідацію трьох терористів. В операції в секторі Гази ізраїльська армія задіяла танки та ударні вертольоти. Влада Ізраїлю розпорядилася закрити всі переходи на кордоні з сектором Гази на невизначений час.

5 травня стало відомо, що в результаті обміну обстрілами загинули щонайменше три людини. З обох боків всього було випущено понад 600 ракет.

Як повідомляв УНІАН, пісенний конкурс Євробачення відбудеться в Тель-Авіві з 14 по 18 травня.