Росія запізнилася з роздачею паспортів українцям / фото УНІАН

Роздача паспортів Росії мешканцям окупованої частини у Донбасу почалася дуже швидко. Схоже, цю акцію у Москві планували вже давно. Немає теж жодних сумнівів, що це черговий розділ гібридної агресії «русского мира» проти України.

Особливо, якщо пригадати, що Кремль голосно говорить про роздачу російського громадянства всім українцям. Проте, якщо відкласти питання гідності й політику, чи справді паспорт Росії можна назвати більш привабливим, ніж український? Про це пише Gazeta Polska Codziennie, зауважуючи, що все якраз навпаки.

Російське громадянство могло здаватися більш вигідним і привабливим кілька років тому, коли рівень життя в РФ був вищим, ніж в Україні. А Київ був економічно залежним від Кремля і його ринків. Але сьогодні цього аргументу немає в російському рукаві. Обидві країни переживають скрутні часи й кризу.

Відео дня

Читайте такожЖителям ОРДЛО після отримання паспорту РФ не платитимуть російську пенсію – МінТОТ

Російське громадянство, на думку польського видання, надалі є об’єктом бажання тих, хто хотів би оселитися в Росії, тому що вважає себе росіянином. Також воно привабливе для пенсіонерів, але лише тих, які отримують додаткові гроші з Росії. Його хотіли б і ті, хто давно працює і живе в РФ.

«Проте український паспорт гарантує в’їзд у Євросоюз без потреби відкривати візу. Підприємцям він дає кращі умови економічної співпраці з Європою. А іншим українцям – доступ до ринку праці й кар’єри в деяких країнах ЄС, таких як Польща і Чехія. Незабаром, напевне, для них стануть відкритими й більш заможні країни Європи», - йдеться в статті.