Ангела Меркель / REUTERS

В аеропорту німецького міста Дортмунд у понеділок, 13 травня, некерований автомобіль Renault Trafic врізався в літак, на якому в це місто прилетіла канцлер Німеччини Ангела Меркель.

В результаті зіткнення урядовий літак Bombardier Global 5000 отримав механічні пошкодження, повідомляє lb.ua із посиланням на Bild. Три члени екіпажу, що знаходилися на борту, не постраждали.

Точні масштаби збитку досі невідомі, техніки Бундесверу приступили до ремонту урядового літака.

Відео дня

Читайте такожВ аеропорту «Київ» літак зіткнувся з генератором – соцмережі (фото, відео)

Як повідомляють джерела видання, перед інцидентом Ангела Меркель деякий час провела в салоні автомобіля разом з жінкою, яка перебувала за кермом. Інсайдер припустив, що водій, яка керувала машиною, була дуже схвильована від цього факту, що перш, ніж вийти з автомобіля, забула поставити її на ручне гальмо і автомобіль покотився до літака канцлера.

Це не перший інцидент з літаками уряду Німеччини. У квітні літак льотної служби бундесверу здійснив аварійну посадку в берлінському аеропорту Шенефельд.

У листопаді минулого року поломка урядового літака Airbus A340 "Конрад Аденауер" стала причиною того, що канцлер Німеччини Ангела Меркель була змушена летіти на саміт "Великої двадцятки" в Буенос-Айрес рейсовим літаком і серйозно запізнилася на його відкриття.