Себастіан Курц / REUTERS

Національна рада Австрії (нижня палата парламенту) призначила на понеділок, 27 травня, проведення засідання, на якому опозиційні партії хочуть внести і розглянути пропозицію про винесення вотуму недовіри канцлеру Себастіану Курцу.

Депутат Пітер Пільц повідомив Reuters, що особисто подасть до нижньої палати - Національних зборів - клопотання про його проведення.

«Я впевнений, що все вдасться, і я зможу зробити так, щоб у вівторок Курц вже не був канцлером», - сказав політик.

Відео дня

Читайте такожАвстрійські правопопулісти відкликають усіх міністрів з уряду

Про призначення на 27 травня голосування по вотуму недовіри пізніше заявив перший голова Національної ради Вольфганг Соботка, повідомила телерадіокомпанія ORF.

Нагадаємо, 17 травня німецькі видання Süddeutsche Zeitung і Spiegel оприлюднили відео, на якому Штрахе і Йоганн Ґуденус, голова фракції АПС в австрійському парламенті, в липні 2017 року на віллі на острові Ібіца обговорюють можливість придбання впливового австрійського видання Kronen Zeitung невідомою жінкою. Ця зустріч, очевидно, була організована як пастка для Штрахе.

Канцлер Австрії Себастіан Курц в суботу, 18 травня, запропонував якнайшвидше провести в країні дострокові парламентські вибори через скандал навколо віце-канцлера Австрії Хайнца-Крістіан Штрахе.