Себастіан Курц / REUTERS

Канцлер Австрії Себастіан Курц (Sebastian Kurz) у суботу, 18 травня, запропонував якнайшвидше провести в країні дострокові парламентські вибори через скандал навколо віце-канцлера Австрії Гайнца-Крістіана Штрахе (Heinz-Christian Strache).

"Я запропонував президенту республіки призначити дострокові вибори - на найближчу можливу дату", - заявив він. Про це пише DW.

Читайте такожВіце-канцлер Австрії у 2017 році змовлявся з росіянами за фінансову підтримку на виборах - ЗМІ

Відео дня

При цьому він оголосив про розірвання коаліції між очолюваною ним Австрійською народною партією та правопопулістською Австрійською партією свободи (АПС), членом якої є Штрахе. "Досить значить досить", - сказав Курц, перерахувавши попередні пов'язані з АПС скандали. Штрахе подав у відставку раніше того ж дня.

Нагадаємо, що17 травня німецькі видання Süddeutsche Zeitung та Spiegel оприлюднили відео, на якому Штрахе та Йоганн Ґуденус, голова фракції АПС в австрійському парламенті, у липні 2017 році на віллі на острові Ібіца обговорюють можливість придбання впливового австрійського видання Kronen Zeitung невідомою жінкою. Ця зустріч, вочевидь, була організована як пастка для Штрахе.