Водій перебуває в стані шоку, обійшовся синцями / Фото: НПУ

На Івано-Франківщині водій вантажівки, що злетіла з обриву висотою 40 метрів та впала у річку Чорний Черемош, перебував у стані алкогольного сп’яніння. 

Про це УНІАН повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області. 

«Поліцейські встановили, що 47-річний водій автомобіля «ГАЗ-66» не впорався з керуванням на підйомі, внаслідок чого автомобіль розпочав рух назад і перекинувся у річку. Водій – житель одного із сіл Косівського району - керував в стані алкогольного сп’яніння. Це підтвердила медична експертиза. Водій перебуває в стані шоку, обійшовся синцями», - зазначили в поліції. 

Відео дня

Читайте такожНа Прикарпатті впала з обриву вантажівка з туристами – щонайменше троє людей загинули (фото)

Водія затримано в порядку ст. 208 КПК України. Невдовзі йому буде оголошено про підозру та обрано запобіжний захід. 

За відомостями поліції, у вантажівці, що перекинулась, перебували 24 людини (23 туристи-іноземці і один водій). Попередньо відомо, що група туристів з Білорусі мала здійснити сплав річкою, тому направлялася до місця призначення.

У поліції поінформували, що серед трьох загиблих туристів - 23-річна і 28-річна громадянки Білорусі і 29-річний громадянин Білорусі. 

«Ще 9 осіб віком від 21-го до 49-ти років проходять медичне обстеження у Верховинській лікарні з різними травмами. Іншим пасажирам надано допомогу на місці події», - додали в управлінні. 

Для допомоги внаслідок аварії були залучені як поліцейські і рятувальники, так і інші туристи, які здійснювали сплав.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб) ККУ. 

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці до ДСНС надійшла інформація, що поблизу с. Красник Верховинського району Івано-Франківської під час руху вантажного автомобіля з кунгом сталося його падіння з обриву висотою близько 40 м у річку Чорний Черемош.

Зазначалось, що в автомобілі перебували 23 туристи, ймовірно, із Білорусі. Троє з них загинули, десятьох доправили до лікарні.