Президент США Дональд Трамп знаходиться зі своїм офіційним державним візитом до Великої Британії. У поїздці його супроводжує його дружина Меланія Трамп, донька Іванка Трамп і ще троє дітей.

Відео дня

Як пише Новое время, 3 червня в Букінгемському палаці королева Єлизавета дала урочисту вечерю на честь першого державного візиту президента США Дональда Трампа до Великобританії. Як повідомляє People, на вечері в палаці були присутні майже всі члени королівської родини - королева Єлизавета, принц Чарльз з дружиною Каміллою, герцогинею Корнуольською, принц Вільям і Кейт Міддлтон. Були відсутні лише принц Гаррі, Меган Маркл, яка зараз перебуває в декретній відпустці і принц Філіп, що кілька років тому пішов на пенсію.

Читайте такожТрамп зустрівся з королевою Британії (фоторепортаж)

Крім Дональда Трампа і його дружини Меланії Трамп на прийомі були присутні їхня донька 37-річна Іванка Трамп, яка, як і дружина, супроводжує батька в усіх офіційних візитах і займає посаду одного з радників президента США.

Королева Єлизавета наділа на прийом королівську тіару, дизайн якої вона розробила сама в 1970-і роки. Тіара з білого і жовтого золота інкрустована діамантами і 96 рубінами, які королеві подарував народ Бірми, що вірить в те, що ці камені оберігають людину від усіляких хвороб. Також на королеві було кольє і сережки, що належали королеві Вікторії.

Всі головні учасниці прийому королева Єлизавета, Меланія Трамп і герцогиня Корнуольська, принцеса Анна, Кейт Міддлтон, обрали для виходу білий колір.

Для такого високого прийому Кейт Міддлтон одягла знамениту Плетену тіару улюбленців Кембриджських, і сережки з сапфіром і діамантами, що належали королеві матері. Для виходу вона обрала білу сукню Alexander McQueen. Крім тіари на Кейт були інші королівські відзнаки - синя стрічка з червоними і білими смужками - знак Королівського вікторіанського ордена, а також жовту стрічку - королівський сімейний орден, яким королева Єлизавета нагородила Кейт на честь восьмої річниці шлюбу з принцом Вільямом.

Меланія Трамп з'явилася на прийомі в білій сукні з прозорою вставкою Dior Haute Couture. Діор - один з найулюбленіших дизайнерів дружини президента США. У вбранні цього дизайнерського дому Меланія виходила заміж за Дональда Трампа.

Іванку Трамп на королівському прийомі супроводжував її чоловік Джаред Кашнер. Для прийому дочка Трампа вибрала блакитну сукню Carolina Herrera.

Також на бенкеті з'явилися ще троє дорослих дітей Трампа - Дон-молодший, Тіффані і Ерік, які прилетіли разом з батьками до Лондона. Всі діти, крім Іванки, вперше вирушили в подорож у складі офіційної делегації президента США.

Під час вечері королева Великобританії Єлизавета II підкреслила в розмові важливість міжнародних інститутів.

"Попри те, що світ змінився, незмінним залишилося призначення цих структур - народи працюють разом, щоб зберегти мир, який дістався дорогою ціною", - заявила вона, пише DW.

Королева подарувала Трампу перше видання книги "Друга світова війна" колишнього прем'єр-міністра Великобританії Уїнстона Черчилля, що вийшла в 1959 році.

Трамп став дванадцятим президентом США, який зустрічається з королевою в період її царювання. До чаювання з Єлизаветою подружжя Трампа зустрілося зі спадкоємцем британського престолу принцом Чарльзом з дружиною Каміллою. На цій зустрічі обговорювалися питання екології та захисту клімату. До зустрічі Трамп в інтерв'ю виданню Sun назвав клімат в США "одним з найчистіших у світі".

Візит президента США Дональда Трампа у Великобританію триватиме три дні.