Меланія і Дональд Трамп \ REUTERS

Президент США Дональд Трамп разом з Дружиною Меланією ввечері в неділю відправився у чотириденну поїздку в Європу.

Читайте такожТрамп порадив Британії не платити ЄС $50 мільярдів за Вrexit

Його літак вилетів з об'єднаної бази Ендрюс в Меріленді близько 20:30 за місцевим часом, передає Голос Америки. Він не став робити ніяких заяв журналістам перед тим, як піднявся на борт президентського літака.

Відео дня

У Лондоні Трамп приземлиться рано вранці в понеділок.

Його державний візит буде включати аудієнцію з королевою Єлизаветою II, церемонію з нагоди ювілею висадки союзників у Нормандії, які пройдуть у Великобританії і Франції, а також зупинку в Ірландії.

Трамп, перша леді Меланія Трамп і дорослі діти президента також візьмуть участь у державному банкеті, який влаштовуватиме королева.

Хоча багато заходів будуть церемоніальними, британці, як показує досвід, пильно стежать за формальностями і помічають навіть найменші дрібниці.

Бі-Бі-Сі згадало торішню помилку, яку допустив американський президент. "Дональд Трамп зробив помилку в минулому році, коли повернувся спиною до королеви і пішов попереду неї, оглядаючи почесний караул у Віндзорському замку", - нагадує Бі-Бі-Сі.

Ілюстрація \ REUTERS

Можливо на щастя, вважають в Лондоні, що новий член британської королівської сім'ї, американська дружина принца Гаррі, Меган Маркл, зараз не виконує офіційні обов'язки, тому що доглядає за новонародженою дитиною і не буде брати участь у зустрічах з Дональдом Трампом.

Американському президенту довелося перед приїздом заперечувати, що в інтерв'ю британській газеті Sun він минулого тижня назвав Меган "злісною", коли Трампу сказали, що вона гостро виступала проти його кандидатури на виборах в США 2016 року.

Крім того, критики президента Трампа в Британії, які об'єдналися в коаліцію організацій під назвою Stop Trump, планують у вівторок маніфестацію.

Ілюстрація \ REUTERS

Торік на такий протест під час візиту Трампа в країну вийшло близько 250 тис. осіб.