Елтон Джон / REUTERS

Музикант Елтон Джон звинуватив президента РФ Володимира Путіна в лукавстві і лицемірстві, коли він говорив, що в Росії «не мають нічого проти людей нетрадиційної сексуальної орієнтації».

Про це він написав у своєму Instagram.

«Я категорично не згоден з вашою думкою про те, що політика мультикультуралізму та сексуального різноманіття в нашому суспільстві застаріла. Я бачу лукавство в ваших словах, коли ви говорите, що хочете, щоб ЛГБТ «були щасливі» і що «у нас немає проблем з цим». Тим не менше російські дистриб'ютори піддали жорсткій цензурі мій фільм «Рокетмен», видаливши всі згадки про моє набуття істинного щастя у 25-річних відносинах з Девідом і вихованні двох прекрасних синів. Мені здається, що це лицемірство», - заявив він.

Відео дня

Музикант заявив, що пишається життям у тій частині світу, де держави визнають право людини любити того, кого він хоче, і висловив свою вдячність за життя в щасливому шлюбі зі своїм чоловіком.

Читайте такожМей на зустрічі з Путіним зажадала припинити дестабілізуючу діяльність РФ

«Це принесло нам обом величезний комфорт і щастя», - сказав Елтон Джон.

Раніше Володимир Путін в інтерв'ю Financial Times заявив, що на Заході росіян представляють як гомофобів, хоча в Росії «нічого не мають проти» людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією».

«Дай бог здоров'я, нехай живуть так, як вважають за потрібне. Але деякі речі для нас здаються надмірними. Що стосується дітей, навигадували, я не знаю, там п'ять вже або шість статей. Я навіть не можу їх відтворити, я не знаю, що це таке. Хоча нехай всім буде добре, ми нічого проти нікого не маємо. Але не можна за цим забувати і культуру, і традиції, і традиційні підвалини сімей, якими живуть мільйони людей корінного населення», - сказав Путін.

Президент Росії також заявив, що ліберальна ідея «себе вичерпала» і вступила в протиріччя з інтересами переважної більшості населення». На його думку, це сталося в той момент, коли суспільство виступило проти імміграції, відкритих кордонів і мультикультуралізму.

Як повідомляв УНІАН, російські компанії вирізали з біографічного фільму "Рокетмен", який розповідає про життя співака Елтона Джона, всі сцени, в яких чоловіки цілуються або займаються сексом. Цензуру пояснили тим, що в Росії діє закон, що забороняє "гомосексуальну пропаганду".