Адміністрація Ніколаса Мадуро офіційно на доповідь ще не відреагувала / en.kremlin.ru

В Організації Об’єднаних Націй у четвер, 4 липня, заявили, що під час операцій із гарантування безпеки у Венесуелі були вбито близько 7 тисяч людей.

Про це повідомляє Радіо Свобода, посилаючись на доповідь організації.

Зазначається, що велика кількість загиблих стала жертвами «страти», а ситуації із заарештованими і убитими подавалися владою як такі, в яких вони чинили опір поліції.

Відео дня

«Кількість випадків ймовірних непідсудних убивств з боку сил безпеки була шокуюче високою», – йдеться в повідомленні.

У доповіді міститься заклик до Венесуели припинити те, що в ООН назвали грубим порушенням політичних, соціальних, громадянських і економічних прав в країні.

Читайте такожТрамп має намір домагатися повалення президента Венесуели

Адміністрація Ніколаса Мадуро офіційно на доповідь ще не відреагувала.

Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет минулого місяця відвідала Венесуелу і вже сьогодні, 5 липня, представить свій звіт.

Як повідомляв УНІАН, в останні місяці Венесуела переживає гостру політичну, економічну й гуманітарну кризу. 22 січня в країні почалися масові акції протесту невдовзі після того, як Ніколас Мадуро вступив на посаду глави держави на другий термін.

Наступного дня голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни.

Більшість країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки та Організація американських держав визнали Гуайдо легітимним лідером країни.

Мадуро заявив, що не має наміру залишати пост президента до закінчення терміну повноважень у 2025 році. Його підтримала Росія, яка вислала до Венесуели кілька літаків з військовими на борту в кінці березня.

У відповідь на це спецпредставник США по Венесуелі Елліот Абрамс повідомив, що Вашингтон розглядає різні варіанти відповіді на військову підтримку Росією Мадуро. Абрамс зазначив, що Росія "заплатить за це певну ціну". Імовірно, будуть введені нові санкції.