Хуан Гуайдо / REUTERS

У неділю, 7 липня, лідер опозиції Хуан Гуайдо заявив про відновлення переговорів з режимом Ніколаса Мадуро за посередництва Норвегії.

Про це він повідомив в Twitter.

За його словами, зустріч, на якій буде обговорюватися питання «виходу з диктатури», відбудеться в острівній державі Барбадос за посередництва Норвегії. Дата переговорів ще не оголошена.

Відео дня

При цьому він підкреслив, що опозиція збирається продовжувати вимагати відставки уряду президента Мадуро і проведення нових виборів.

Читайте такожУ Венесуелі за час операцій сил безпеки вбито 7 тисяч людей – ООН

«Ми ведемо роботу у всіх галузях, які наближають нас до свободи, як в Осло, так і в Міжнародній контактній групі, і в обох випадках наша мета одна: домогтися остаточного врегулювання кризи в нашій країні», - написав Гуайдо.

Як повідомляв УНІАН, в останні місяці Венесуела переживає гостру політичну, економічну і гуманітарну кризу. 22 січня в країні почалися масові акції протесту після того, як Ніколас Мадуро вступив на посаду глави держави на другий термін.

На наступний день голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе в. о. президента країни.

Більшість країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки та Організація американських держав визнали Гуайдо легітимним лідером країни.

Мадуро заявив, що не має наміру залишати пост президента до закінчення терміну повноважень у 2025 році. Його підтримала Росія, яка вислала до Венесуели кілька літаків з військовими на борту в кінці березня.

У відповідь на це спецпредставник США по Венесуелі Елліот Абрамс повідомив, що Вашингтон розглядає різні варіанти відповіді на військову підтримку Росією Мадуро. Абрамс зазначив, що Росія "заплатить за це певну ціну". Ймовірно, будуть введені нові санкції.