Ілюстрація REUTERS

Санкції Росії проти Грузії за образу грузинським журналістом президента РФ Володимира Путіна можуть обійтися Грузії в 10% ВВП.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це в ході засідання Державної думи Росії заявив спікер В'ячеслав Володін, коментуючи звернення Держдуми до уряду з рекомендацією розглянути доцільність застосування щодо Грузії спеціальних економічних заходів.

Він пояснював, що йдеться насаперед про заборону на ввезення до Росії грузинських вин і води, а також на обмеження грошових переказів з РФ до Грузії.

Читайте такожРішення про санкції проти Грузії залишається за президентом Росії - Пєсков

За словами Володіна, на сьогодні за обсягом грошових переказів до Грузії Росія займає перше місце, за минулі два роки обсяги переказів зросли у півтора рази і за минулий рік становили 641 млн дол.

«Це дуже великі кошти. Якщо взяти і об'єднати перерахування цих коштів з тими доходами, які отримує Грузія від продажу вина та води на території Росії, а також від перебування наших туристів, вийде близько 10% від внутрішнього валового продукту, який Грузія в цілому отримує як держава», - сказав він.

Спікер Держдуми наголосив, що «ми вважаємо неприпустимими образи на адресу нашої країни, погрози на адресу наших громадян, образу нашого президента».

Як повідомляв УНІАН, 7 липня ведучий програми "P.S." Георгій Габунія в ефірі грузинського телеканалу "Руставі 2" обматюкав Путіна, нагадавши, що той є лідером країни-окупанта.

Сьогодні, 9 липня, Держдума РФ на пленарному засіданні прийняла заяву, в якій рекомендувала уряду розглянути доцільність застосування спеціальних економічних заходів щодо Грузії і представити відповідні пропозиції президенту.