Мари Харф / Скриншот State Dep’t

Відповідну заяву офіційного представника Держдепартаменту Марі Харф було опубліковано у четвер, 2 квітня, пише Lenta.ru.

«Ми рішуче засуджуємо закриття російською окупаційною владою багатьох великих кримсько-татарських ЗМІ, в тому числі ATR, останнього незалежного телеканалу, обслуговуючого кримсько-татарське населення Криму, а також інформагентства QHA, газети «Авдет», радіостанції «Мейдан-ФМ» та деяких інших», - йдеться в документі.

Читайте такожДо кримськотатарських ЗМІ застосовується політична цензура - ОБСЄ

Відео дня

На думку Держдепартаменту, ці заходи є останніми в ряду дій, які «підривають свободу слова в Криму». Вони йдуть за річною кампанією, покликаною змусити замовкнути кримсько-татарське населення та інших осіб, які виступають проти російської окупації», підкреслила Харф.

Стверджується також, що татари були піддані «дискримінації, залякуванню і переслідуванню», у тому числі шляхом здійснення «рейдів по житловим будинкам, політичним організаціям і місцях поклоніння».

«Ті, хто живе в Криму, заслуговують кращого. Сполучені Штати засуджують нездатність Росії поважати права тих, хто залишається в Криму, і зневагу до свободи ЗМІ», - заявила Харф, закликавши до «негайного відновлення діяльності всіх ЗМІ, які були закриті».

«Крим залишається невід'ємною частиною України, і Сполучені Штати як і раніше підтримують суверенітет і територіальну цілісність України», - сказала представник Держдепартаменту.

Раніше із засудженням закриття кримсько-татарських ЗМІ виступив Євросоюз.