Групу студентів затримали за зйомку вдеоролика / krymr.com

Як повідомили студенти Крим. Реалії, їх затримала «поліція» у Воронцовському парку Сімферополя 30 березня.

«Нас викликали в суд, за те, що ми знімали відеоролик на підтримку телеканалу ATR. Студенти зібралися в парку Сімферополя, але коли почали знімати, з-за рогу нагрянув загін поліції. Молоді люди спочатку відійшли, але потім повернулися, вирішивши йти до кінця за свою ідею. Їх затримала поліція і відвезла у відділення, протримавши там більше трьох годин», – розповіла студентка Кримського інженерно-педагогічного університету Ельвіна.

«Нам не зачитали наші права, на нас чинили психологічний тиск», – заявила дівчина, назвавши те, що відбувається «блюзнірством над правами людини».

Відео дня

Читайте такожРосійський омбудсмен запросила листування кримськотатарського телеканалу ATR із РоскомнаглядомСтудентам закидають «проведення несанкціонованого мітингу».

Адвокат Джеміль Таміш клопотав про перенесення засідання, щоб краще ознайомитися зі справою. Однак суд йому в цьому відмовив. За його інформацією, всіх сімох студентів судитимуть окремо.

З 1 квітня телеканал ATR припинив мовлення. До кінця березня йому не вдалося зареєструватися як ЗМІ, згідно з російським законодавством.

Телекомпанія кілька разів подавала документи в «Роскомнагляд», але їх повертали назад з різних причин. Аналогічна ситуація з іншими ЗМІ, що входять в медіахолдинг ATR – дитячий кримськотатарський телеканал Lale, FM-радіостанції «Мейдан» і «Лідер», які припинили як аналогове, так і супутникове мовлення. Без російської реєстрації також залишилося інтернет-видання «15 хвилин», новинний сайт QHA.