Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп висловив готовність виступити посередником між сторонами конфлікту в Гонконзі.

Про це він написав у своєму Twitter.

Читайте такожТрамп заявив про відправку китайських військових до кордону з Гонконгом

На думку Трампа, якщо глава КНР Сі Цзіньпін "захоче швидко і гуманно вирішити проблему Гонконгу, він може це зробити". 

"Я дуже добре знаю президента Китаю Сі. Він великий лідер, який дуже поважає свій народ. Він також хороший у "важких справах". У мене немає ні найменших сумнівів, що якщо президент Сі хоче швидко і гуманно вирішити гонконгівську проблему, то він може це зробити. Особиста зустріч?", - зазначив президент США.

Як повідомляв УНІАН, масові протести в Гонконзі тривають з початку червня. Мітингувальники виступають проти ініційованого місцевою владою законопроекту, який ставить за мету налагодити механізм видачі з Гонконгу материковому Китаю для судового переслідування осіб, підозрюваних у порушенні законів КНР або тих, які перебувають у розшуку.

Під тиском громадськості голова місцевої адміністрації Керрі Лам зняла законопроект з порядку денного, але це не зупинило хвилю антиурядових протестів. Під час протестних акцій поліція неодноразово застосовувала сльозогінний газ проти їхніх учасників.

Тижні запеклих протестів занурили Гонконг у найсерйознішу політичну кризу за останні десятиліття, кинувши серйозний виклик центральному уряду в Пекіні.