Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив, що серйозно розглядає питання про скасування практики надання американського громадянства за правом народження.

«Ми дуже серйозно ставимося до громадянства по праву народження, коли у вас з'являється дитина на нашій землі, ви перетинаєте кордон, народжуєте і, вітаю, дитина тепер є громадянином США... Це відверто смішно», - сказав Трамп, передає Reuters.

Боротьба з нелегальними мігрантами з бідних країн є центральним пунктом президентської кампанії Трампа. Безліч радикальних змін міграційних правил, які були прийняті адміністрацією Трампа, широко засуджуються в США, а їхня реалізація блокується судами.

Відео дня

Читайте такожТрамп вдесяте став дідусем (фото)

У жовтні 2018 року президент США виступив проти «громадянства по праву народження», оскільки це приносить мільярдні збитки бюджету країни.

Експерти кажуть, що такий крок буде суперечити Конституції США. 14-та поправка до Конституції, прийнята після громадянської війни, гарантує, що всі, хто "народився або був натуралізований у США, є громадянами США і штату, в якому вони проживають».