Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявляє, що не переймається можливим впливом на його рейтинг перед наступними виборами президента США у 2020 році в разі запрошення Росії для участі у наступному саміті "Великої сімки" (G7).

Про це Трамп сказав на прес-конференції за підсумками саміту "Великої сімки" (G7) у французькому місті Біарріц, відповідаючи на запитання, чи не вважає він, що у разі запрошення президента Росії Володимира Путіна на наступний саміт G7, його рейтинг перед президентськими виборами знизиться.

Читайте такожУ Франції завершився саміт лідерів "Великої сімки"

Відео дня

"Мені байдуже в політичному плані. Багато людей цього не розуміють. Я брав участь в одних виборах, і я виграв, щоб стати президентом. Мене це не хвилює у політичному плані. Я збираюся брати участь у ще одних виборах, і я думаю, що я перемагаю, враховуючи результати опитувань. Незалежно від того, чи перемагаю я, чи ні, я маю робити правильні вчинки", - заявив Трамп.

За його словами, багато людей говорять, що краще, аби Росія була присутня за столом переговорів, аніж не брала участі в цих переговорах.

Трамп стверджує, що на поточному саміті G7 багато людей дотримувались такої точки зору.

"Ми не голосували і не робили чогось подібного, але ми обговорили це. Я схиляюсь до того, щоб сказати, що вона має бути з нами", - сказав Трамп.

Наступний саміт G7 відбудеться у США.

Як повідомляв УНІАН, в 2014 році після анексії Криму Росія була виключена з «Великої вісімки» - групи високорозвинених країн світу, до якої зараз входять США, Японія, Туреччина, Великобританія, Франція, Італія і Канада (G7).

Представники західних країн неодноразово заявляли, що відновлення участі РФ у G7 пов'язане з «кримським питанням» і дотриманням Росією Мінських угод.

20 серпня 2019 року президент США Дональд Трамп заявив, що «безумовно» підтримав би повернення Росії в групу.

Cвоєю чергою президент Франції Еммануель Макрон вважає, що такий крок можливий після врегулювання кризи в Україні.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що причини виключення Росії з "Великої вісімки" не усунуті, тому говорити про повернення в цей формат передчасно.